Skip to main content
  • Jan Charousek
  • KTV

Univerzitní ligy

Univerzitní ligy

  • Volejbalový tým mužů

    .

  • Tělocvična moderních pohybových forem tanečního charakteru - blok B

    Tělocvična slouží k výuce moderních pohybových forem tradičního tanečního charakteru, například aerobik, jumping, dance step apod. K dispozici je i zrcadlová stěna na dlouhé straně, ozvučení zajištěné moderní reprosoustavou s mixážních pultem, náhlavní mikrofon a rozličné příslušenství k výuce.

  • Tělocvična pro aktivity závěsného charakteru - blok B

    Tělocvična slouží k výuce moderních pohybových forem vyžadujících závěsný systém, například fly jóga, TRX, aerial hoop, bungee workout apod. včetně bohatého příslušenství a vybavení.

  • Tělocvična pro zdravotní cvičení - blok C

    Tělocvična slouží primárně pro výuku zdravotní tělesné výchovy, zdravotních a kompenzačních cvičení, bosu a jógy. Sál s umělým povrchem GREBOGYMFIT, zrcadlová stěna, ribstole na protější straně (12 ks).

  • Tělocvična psychomotoriky - blok C

    Tělocvična určená k výuce a výzkumným účelům v oblasti psychomotoriky. Tělocvična kromě základního vybavení (PC, audio, projektor atp.) obsahuje testové sestavy (BOT-2 a MABC-2) s materiálem zaměřené na psychomotorickou diagnostiku.

  • Volejbalový tým žen

    Areál disponuje třemi antukovými tenisovými kurty. Součástí areálu jsou šatny, sociální zařízení a možnost občerstvení.

Číst dál …Univerzitní ligy

  • Přečteno: 87
  • Jan Charousek
  • KTV

FAQ

FAQ

Nejčastější dotazy a odpovědi k přijímacímu řízení

Obecné informace:

  • Jaký je počet přijatých studentek a studentů do jednotlivých bakalářských studijních programů?
    Do obou bakalářských studijních programů (Tělesná výchova se zaměřením na vzdělávání i Sport se zaměřením na zdravý životní styl) garantovaných na naší katedře se přijímá v obou případech přibližně 60 studentek a studentů.

  • Je možné po rozhodnutí o nepřijetí podat odvolání a je nějaká šance na dodatečné přijetí?
    Ano, úspěch odvolání záleží na konečném počtu zapsaných studentů a na celkovém výsledku v přijímacím řízení. Podmínkou možného přijetí je vždy splnění minimálního požadovaného počtu bodů v rámci přijímacích zkoušek.

  • Lze studovat bakalářské studijní programy na KTV v kombinované formě?
    Nelze. Kombinovaná forma je u oboru tělesná výchova nabízena pouze u navazujících magisterských studijních programů (Učitelství pro 2. stupeň základních škol a Učitelství pro střední školy a 2. stupeň základních škol). Tato forma je primárně určena pro studentky a studenty, kteří již na školách jako vyučující tělesné výchovy působí a potřebují si dodělat kvalifikační stupeň.

  • K jaké části přijímacího řízení se více přihlíží (písemný test obecných studijních předpokladů, praktická zkouška pohybových předpokladů nebo strukturovaný životopis)?
    V rámci přijímacího řízení studijního programu Sport se zaměřením na zdravý životní styl je možné získat maximum 100 bodů dělených do součástí: písemný test obecných studijních předpokladů (60 bodů), praktická zkouška pohybových předpokladů (20 bodů) a strukturovaný životopis (20 bodů). Podmínkou pro přijetí je získání minimálně 45 bodů a umístění se v pořadí vyhovujícím kapacitě programu. Detailní bodování praktické zkoušky i strukturovaného životopisu lze najít na webových stránkách fakulty či katedry.

    V rámci přijímacího řízení studijního programu Tělesná výchova se zaměřením na vzdělávání je možné získat maximum 100 bodů za každý studijní obor, tedy celkově 200 bodů, dělených do součástí: písemný test obecných studijních předpokladů (160 bodů) a praktická zkouška pohybových předpokladů (40 bodů). Strukturovaný životopis není součástí přijímacího řízení. Podmínkou pro přijetí je získání minimálně 90 bodů a umístění se v pořadí vyhovujícím kapacitě programu. Detailní bodování praktické zkoušky lze najít na webových stránkách fakulty či katedry.

  • Jaký test obecných studijních předpokladů se v rámci přijímacího řízení využívá?
    Jedná se o písemné testy naší fakulty, nejedná se o testy Národní srovnávací zkoušky SCIO. Nicméně pro přípravu na test obecných studijních předpokladů lze využít i testy od společnosti SCIO, které jsou typově podobné. Navíc na stránkách fakulty jsou ke zhlédnutí i ukázkové testy obecných studijních předpokladů fakulty z minulých let.

  • V případě podání přihlášky na oba bakalářské studijní programy (Tělesná výchova se zaměřením na vzdělávání i Sport se zaměřením na zdravý životní styl), u nichž je součástí přijímacího řízení praktická zkouška pohybových předpokladů, musím dělat tuto zkoušku dvakrát?
    Nikoliv, stačí pouze jednou. Praktická zkouška je realizována za stejných podmínek a výsledek se případně započítává do přijímacích řízení v rámci obou studijních programů.

  • Může být při praktické zkoušce pohybových předpokladů u některé disciplíny nula bodů?
    Ano, nicméně tím se logicky snižuje šance na přijetí.

  • Stačí pro studium tělovýchovně-sportovních programů doložit výpis ze zdravotní karty od praktického lékaře?
    Nikoliv, musí být doloženo potvrzení od lékaře atestovaného v oblasti tělovýchovného lékařství.

  • Mohou mi nějak pomoci studijní výsledky ze střední školy pro přijetí do programů na KTV?
    Studijní výsledky ze střední školy se uplatňují pouze u studijního programu Sport se zaměřením na zdravý životní styl v rámci strukturovaného životopisu.

Tělesná výchova se zaměřením na vzdělávání:

  • Mohu aprobovaně učit tělesnou výchovu na základní a střední škole již po absolvování bakalářského programu Tělesná výchova se zaměřením na vzdělávání?
    Nikoliv, dle aktuálního znění zákona o pedagogických pracovnících získává vyučující základní či střední školy odbornou kvalifikaci vysokoškolským vzděláním získaným studiem v akreditovaném magisterském studijním programu v dané oblasti. Po absolvování bakalářského studijního programu Tělesná výchova se zaměřením na vzdělávání se tak primárně předpokládá pokračování v navazujícím magisterském učitelském studiu. Úspěšným absolvování bakalářského studia získá absolvent potřebné kompetence, které mu umožňují pracovat například jako asistent pedagoga, volnočasového pedagoga ve volnočasových centrech atp.

  • Jaký je význam označení maior a minor u bakalářských dvouoborů?
    Je rozdíl v rozsahu studia? Ve studijních plánech maior a minor není rozdíl z hlediska rozsahu studijních předmětů. Rozdíl je pouze v zadávání závěrečné práce, která musí být realizována na katedře zvoleného oboru maior.

  • Co se stane, když u dvouoborového bakalářského studia splním úspěšně přijímací řízení pouze u jednoho oboru?
    Aktuálně tato situace nemůže nastat, protože přijímací řízení je hodnoceno celkovým počtem bodů (max. 200 bodů za oba obory). Podmínkou pro přijetí je pak získání minimálně 90 bodů a umístění se v pořadí vyhovujícím kapacitě programu.

Sport se zaměřením na zdravý životní styl:

  • Mohu po úspěšném absolvování bakalářského studijního programu Sport se zaměřením na zdravý životní styl vyučovat aprobovaně tělesnou výchovu na základní nebo střední škole?
    Nikoliv. Absolventky a absolventi tohoto studijního programu jsou způsobilí vykonávat organizační, pedagogickou a řídící činnost se zaměřením na oblast sportu a volnočasových pohybových aktivit v rámci různých profesních pozicí v následujících sférách mimo oblast školní tělesné výchovy: volnočasové neziskové organizace a spolky; podnikatelské subjekty; instituce samosprávy i státní správy.

  • Mám dokládat a uvádět do přihlášky u programu Sport se zaměřením na zdravý životní styl i sportovní úspěchy, diplomy, získaná osvědčení atp.?
    Ano, všechna osvědčení, certifikáty, popř. diplomy se přikládají ke strukturovanému životopisu.

  • Jsou součástí studijního programu Sport se zaměřením na zdravý životní styl nějaké praxe? Je možné v rámci absolvování programu získat nějakou licenci, certifikát či trenérské osvědčení?
    Díky studiu absolventka a absolvent získá mnoho praktických dovedností, poznatků i zkušeností, které lze uplatnit v budoucí profesní praxi i v rámci dalšího individuálního vzdělávání. Součástí studia jsou 3 semestry odborných praxí, při kterých vzniká řada možností k navázání pracovních příležitostí. Studující si mohou volit praxe ze seznamu 22 předdomluvených partnerských organizací, či případně mohou zvolit praxe dle svých preferencí i mimo uvedený seznam. V rámci studia bude také možnost nad rámec povinného studia absolvovat i různé výukové akce či kurzy a získat osvědčení (např. Masér pro sportovní a rekondiční masáž mimo oblast zdravotnictví). 

Číst dál …FAQ

  • Přečteno: 1855
  • Jan Charousek
  • KTV

Přijímací řízení

Přijímací řízení

Přijímací řízení pro akademický rok 2024/2025

Termín podání přihlášek: do 30. 4. 2024.

PODAT PŘIHLÁŠKU

Tělesná výchova se zaměřením na vzdělávání

Dvouoborové bakalářské studium (prezenční forma)

Obsah a forma přijímací zkoušky:

Je vyžadováno lékařské potvrzení od tělovýchovného lékaře.

Více informací

Sport se zaměřením na zdravý životní styl

Jednooborové bakalářské studium (prezenční forma)

Obsah a forma přijímací zkoušky:

Je vyžadováno lékařské potvrzení od tělovýchovného lékaře.

Více informací

Učitelství pro 2. stupeň základních škol
(studijní obor tělesná výchova)

Dvouoborové navazující magisterské studium (prezenční a kombinovaná forma)

Obsah a forma přijímací zkoušky:

  • písemný test z obou oborů zvolené specializace a z pedagogiky a psychologie.

Všichni uchazeči doloží potvrzení praktického lékaře o zdravotní způsobilosti; pro specializace s tělesnou výchovou je třeba předložit potvrzení od tělovýchovného lékaře.

Více informací

Učitelství pro střední školy a 2. stupeň základních škol
(studijní obor tělesná výchova)

Dvouoborové navazující magisterské studium (prezenční a kombinovaná forma)

Obsah a forma přijímací zkoušky:

  • písemný test z obou oborů zvolené specializace a z pedagogiky a psychologie.

Všichni uchazeči doloží potvrzení praktického lékaře o zdravotní způsobilosti; pro specializace s tělesnou výchovou je třeba předložit potvrzení od tělovýchovného lékaře.

Více informací

  • 49449168443 47 Fd 77 C 14 D O

  • 49459179263 67 C 1320 D 3 E O

  • 49459899012 Ed 1 Aa 59 Da 8 O

  • 50329841346 35668 Eaa 62 O

  • 50329173513 F 78 A 2 E 2995 O

  • 50329168228 D 1 Ab 1 A 3172 O

  • 49459941572 Dd 6141 D 574 O

  • 50329841346 35668 Eaa 62 O

  • DSC 0042

  • 49449602681 D 28074 Bdfb O

Číst dál …Přijímací řízení

  • Přečteno: 5391
  • Super User
  • KTV

sekretariát Soňa Hořínková

Sekretariát KTV

Doručovací adresa

Technická univerzita v Liberci,
Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická,
Katedra tělesné výchovy a sportu,
Studentská 1402/2, 461 17 Liberec 1

Sídlo

Stadion TUL v Harcově,
Dubový vrch 714, 460 15 Liberec 15

Sekretariát katedry

Úřední hodiny sekretariátu

pondělí 8.30-11.00
úterý 8.30-11.00 | 13.00-14.30
středa 8.30-11.00
čtvrtek 8.30-11.00 | 13.00-14.30
pátek -

Telefonní čísla (+420 48 535 xxxx)

vrátnice KTV

5122

vrátnice stadion

5139

správce KTV

5137

správce stadionu

5139

sportovní laboratoř

51545155

  • 50.7693,15.0870

    Sportovní hala + kanceláře KTV
  • 50.7699,15.0913

    Centrum sportovní medicíny
  • 50.7707,15.0848

    Tělocvična A
  • 50.7704,15.0855

    Tělocvična B
  • 50.7702,15.0920

    Fotbalové hřiště
  • 50.7691,15.0921

    Tenisová hala

Číst dál …sekretariát Soňa Hořínková

  • Přečteno: 2216
  • Jan Charousek
  • KTV

Náhradní plnění studijních povinností

Náhradní způsob splnění studijních povinností

Student/ka může podle Studijního a zkušebního řádu TUL požádat vyučujícího o náhradní způsob splnění studijních povinností, pokud se z vážných důvodů nemůže povinné vzdělávací činnosti ve stanoveném rozsahu zúčastnit.

Na KTV se náhradní způsob plnění studijních povinností (na TUL nahrazující tzv. "individuální studijní plán") týká zejména vrcholových sportovců a studentů s vážnými rodinnými problémy (rodičovství apod.). Dlouhodobé zdravotní důvody omezující pohyb studenta není možné vzhledem k charakteru studijních programů tělesné výchovy a sportu, které obsahují mj. povinné zvládnutí základních pohybových dovedností, uznat za důvody k náhradnímu plnění studijních povinností.

Náhradní způsob splnění studijních povinností na KTV se vztahuje pouze na studenty/ky programů FP TUL. Tento postup se nevztahuje na předměty tělesné výchovy pro nespecialisty z ostatních fakult TUL. V těchto případech je optimálním řešením v souladu se SZŘ TUL žádost o zrušení/vyškrtnutí daného předmětu děkanem příslušné fakulty.

POSTUP PŘI PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTI O NÁHRADNÍ ZPŮSOB PLNĚNÍ NA KTV

1. Student/ka vyplní oficiální žádost FP TUL náležitým odůvodněním a uvedením vztažených předmětů KTV (viz žádost na webu FP TUL - sekce Student - Informace ke studiu – Formuláře – Náhradní způsob plnění - doc).

2. Student/ka zašle emailem žádost ve Wordu ke schválení vedoucímu KTV.

3. Vedoucí KTV přidá po jeho případném souhlasu žádost jako sdílený dokument na pracovní disk se současným přiřazením příslušných vyučujících.

4. Vedoucí KTV vyzve vyučující k vypsání možného náhradního plnění do 3 pracovních dnů.

5. Vyučující KTV uvedou do sdílené žádosti náhradní způsob plnění jejich předmětů.

6. Vedoucí KTV žádost zkontroluje, vytiskne a podepíše za vyučující KTV.

7. Sekretářka KTV vyplněnou a podepsanou žádost zašle vnitřní poštou na DFP k rozhodnutí pana děkana.

8. Vedoucí KTV zašle verzi odcházející z katedry studentovi/tce. Pozn.: Žádost není možné podávat prostřednictvím IS STAG.

Žádost o náhradní způsob plnění studijních povinností

Číst dál …Náhradní plnění studijních povinností

  • Přečteno: 3598